flexitBalansert ventilasjon med varmegjenvinning er den eneste ventilasjonstypen som både har en ventilasjonsvifte som fjerner fuktig og forurenset luft og en vifte som tilfører ny ren og frisk luft. Ytre forhold som vind, temperatur, boligens tetthet og andre forhold overstyres. Ren luft sikres ved å fjerne partikkel- og pollenforurensing ved hjelp av effektive filtre. Ventilasjonsløsningen motvirker at radon suges inn i boligen og reduserer problemer knyttet til avgasser fra usunne materialer. Varmen i den brukte inneluften gjenvinnes før den trekkes ut av boligen. Ingen trekk, økt bokomfort, reduserte energikostnader og trygghet for at luften som fordeles til rommene alltid er ren og frisk gjør balansert ventilasjon til en selvsagt installering i en ny bolig.

 

Slik virker ventilasjonsanlegget

  1. Ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft føres inn i stue, soverom og oppholdsrom.
  2. Den brukte og forurensede inneluften trekkes ut fra alle rom i huset gjennom avtrekksventiler i taket på kjøkkenet, bad og våtrom.
  3. Den brukte og forurensede inneluften føres ut av huset via kombiboks på vegg (alternativt takhatt).
  4. Luft som føres inn i boligen passerer filteret i luftbehandlingsaggregatet. dermed renses luften før den blåses inn i rommene. Brukt luft på vei ut varmer den nye, rene luften på vei inn i huset. På den måten sparer du penger til oppvarming.
  5. Luftinntak via kombiboks (alternativt egen ventil)
  6. Luften fra kjøkkenviften blåses ut av huset i en egen ventil (alternativt kobles på ventilasjonsanlegget gjennom en by pass-kanal, utenom rotorgjenvinneren).

Referanser

Kontaktinfo

Heimstadjordet 15
2656 FOLLEBU 

Telefon: 61 22 46 00
Faks: 61 22 95 03

e-post: post@jogk-johnsen.no